Müasir kompüter laboratoriyaları

18 Aprel 2015 Author :

ATMU-da Təhsil Mərkəzi fəaliyyət göstərir. Mərkəz turizm sektorda işləyənlərin əlavə təhsil proqramı və qisamüüdətli kurslarla ixtisasartrımasına, ixtisasdəyişməsinə nail olmaq və ali turizm təhsili ilə bərabər, bacarıqlı xidmət personalının hazırlanmasını həyata keçirir.Mərkəz kompüter və digər texiniki avadanliqlar, zəruri proqram məhsulları ilə təmin edilib. Mərkəzdə bu universitetin tələbələri ilə yanaşı diğər şəxslərdə gəlib təlimlərdə və tədris prosesində iştirak edə bilirlər. Burada turizm sektoru üçün xüsusi əhəmiyyət kəsb edən infromasiya sistemlərini, xüsusilə də Amadeus təlimlərini online rejimdə keçib, beynəlxalq sertifikat almaq mümkündür. “ENOTES – Azərbaycanda ECDL Milli Operator və Test Mərkəzləri” proqramı Avropa İttifaqının Təhsil, Audiovizual vasitələr və Mədəniyyət üzrə İcraedici Agentliyi (EACEA) tərəfindən idarə olunur və maliyyələşdirilir. Proqramda tərəfdaş ölkələr Qərbi Balkanlar, Şərqi Avropa, Mərkəzi Asiya, Şimali Afrika və Orta Şərq də daxil olmaqla 27 ölkəni əhatə edərək ali təhsilin modernizasiyasını hədəfləyir. Proqramın Azərbaycanda koordinatorluğunu Qafqaz Universiteti həyata keçirir. Proqramın əsas məqsədi Azərbaycanda “ECDL Milli Operator və Test Mərkəzlərini"qurmaqdır. “ENOTES” layihəsi 3 il ərzində Azərbaycanın ali təhsil müəssisələrində informasiya-kommunikasiya texnologiyalarından (İKT) istifadə edərək müasir təlim metodları üzrə tədris keçmək, ali təhsil müəssisələrində İKT təlimlərinin və tədris materiallarının tərtibini və nəşrini Avropa standartlarına uyğunlaşdırmaq, ali məktəblərdə göstərilən xidmətlərin keyfiyyətini artırmaq, müasir metodlardan istifadə edərək tədqiqatlara dəstək vermək, universitetlərdə akademik və inzibati heyətin kadr potensialını yaxşılaşdırmaq məsələlərini nəzərdə tutur. Universitetdə yaradılmış bu laboratpriyada professor-müəllim heyəti və tələbələrin kompüter biliklərinin aşılanması və təkmilləşdirilməsi prosesi həyata keçirilirir. Həmçinin bu proqarm çərçivəsində gələcəkdə 7 modul üzrə onlayn şəkildə imtahanların təşkil ediləcəyi nəzərdə tutulub. Universitetdə İngilis dili dərslərinin keçirilməsi üçün İKT təminatı olan otaqlardan istiafdə edilir. Müəllimlər mərkəzi kompüter vasitəsilə tapşırıqları verir və tələbələr dərs vəsaitlərinə qulaqcıqla qulaq asıb tapşırıqları yerinə yetirirlər. Tələbələrin dil vərdişlərinə yiyələnməsi üçün də kompüter vəsaitlərinin olması böyük rol oynayır. İngilis dili ilə yanaşı, rus dilində, ərəb, alman, fransız dili dərslərini də tələbələr kompüter vasitəsilə keçirlər.

Fərhad Mirəliyev