Azərbaycan Turizm və Menecment Universitetinin rektoru cənab İlham Mədətov 18 mart 2019 – cu il tarixdə ali təhsil müəssisəsində Kuba  Respublikasının Bakıdakı fövqəladə və  səlahiyyətli səfiri cənab Alfredo Nieves Portuondo   ilə görüşü zamanı ölkələrimiz arasındakı mövcud tarixi əlaqələrin möhkəmlənməsi və dinamik inkişafını şərtləndirən cəhətlərə münasibət bildirib. Qarşılıqlı səmimilik şəraitində keçən söhbət əsnasında Azərbaycan Turizm və Menecment Universitetinin (ATMU) fəaliyyət tarixində xarici əlaqələrin üstünlükləri, ikili dirlom proqramının yaratdığı imkanlar,tələbə-müəllim mübadiləsi, dünyanın nüfuzlu otel və turizm sənaye müəssisələrində  təcrübə semestrinin təşkili və sair məsələlər nəzərdən keçirilib.Rektor İlham Mədətov böyük elçini, o cümlədən ATMU-nun ixtisaslı kadr hazırlığı sahəsində perspektiv planları barədə məlumatlandırıb. hər iki ölkədə turizmin müasir vəziyyəti, inkişaf istiqamətləri və problemləri, ikitərəfli əməkdaşlıq  məsələləri ətrafında fikir mübadiləsi aparılıb.

Azərbaycan Turizm və Menecment Universitetində 2018/2019-cu tədris ili üzrə qış imtahan sessiyasını uğurla başa vuran tələbələrlə keçirilən görüşdə ali təhsil müəssisəsinin fəaliyyətini şərtləndirən keyfiyyət göstəricilərinə nail olunmasından danışılıb. Qarşıdakı illərdə də yüksək təhsil nəticələrinin qazanılması istiqamətində planlaşdırılan vəzifələrə dair  geniş  fikir mübadiləsi  aparılıb.ATMU-nun rektoru İlham Mədətov universitetin “Turizm və qonaqpərvərlik” fakültəsinin əlaçı tələbələrinin,o cümlədən müvafiq struktur rəhbərlərinin diqqətinə çatdırıb ki,gələcək turizmçilər, daha doğrusu  iştirakçı əlaçı tələbələr müəllim- valideyn qayğısını və onların təmənnasız zəhmətlərini layiqincə dəyərləndiriblər. Adıçəkilən fakültənin əlaçı tələbələri olublar.ATMU rəhbərliyi hər bir  tələbənin çalışqanlığı,həmçinin təhsil uğurlarını nəzərə alıb, onları təşəkkürnamə ilə  mükafatlandırıb.

Azərbaycan Turizm və Menecment Universitetində (ATMU)  adıçəkilən ali təhsil müəssisəsinin  “Biznes idarəçiliyi” fakultəsi İqtisadiyyat kafedrasının təşkilatçılığı ilə “Müəssisələrdə daxili audit funksiyasının rolu, reallıqlar və yeni çağırışlar” mövzusunda seminar keçirilib. Sənaye nümayəndələri ilə əməkdaşlığı şərtləndirən növbəti tədbirdə AFB Bank ASC-nin məsul nümayəndələri-Audit Komitəsinin sədri Şadiyyə Amanova, Baş auditoru Əlibala Ağayev və Auditor Murad Əliyev iştirak ediblər. Seminarda “Daxili Audit üzrə Beynəlxalq Standartlar və Etik Məcəllə”, “Daxili audit tapşırıqlarının əhatə dairəsi və tətbiq sahələri”, “Müasir dövrdə audit tapşırıqlarının aparılmasına tələblər və istifadə edilən alətlər”, “Fırıldaqçılıq halları,başvermə səbəbləri və aşkar olunmasında daxili auditin rolu”, “Daxili audit tapşırıqlarının icrası zamanı və daxili audit fəaliyyətinin səmərəliliyinin artırılmasında İT-nin praktik rolu” və sair mövzularda söhbət-müzakirə aparılıb.Tədbir iştirakçıların geniş fikir mübadiləsi şəraitində başa çatıb.

Finlandiya Respublikasının Kajaani şəhərində ”Erasmus+” proqramı çərçivəsində ”Beynəlxalq həftə” adlı tədbir keçirilib. Bildiyiniz kimi beynəlxalq təhsil proqramında müxtəlif ölkələrin universitetləri müvafiq istiqamətlər,o cümlədən də tələbə-müəllim mübadiləsində maraqlıdırlar. Azərbaycan Turizm və Menecment Universitetinin Beynəlxalq əlaqələr şöbəsinin müdiri Orxan Musa müxbirimizə bildirib ki, ATMU Kajaani Tətbiqi Elmlər Universiteti ilə 4 ildən çoxdur ki, adikeçən beynəlxalq təhsil proqramı çərçivəsində əməkdaşlıq edir. Bu il fevralın 23–dən martın 1-ə kimi fəaliyyət göstərən beynəlxalq tədbirin əsas qayəsi isə müxtəlif ali təhsil müəssisələri arasında səmərəli əməkdaşliq, ”Erasmus+” proqramı cərcivəsində yeni cagırıs ilinin müzakirəsi ilə bərabər, beynəlxalq tələbə layihələrinin səmərəli təskilindən ibarət idi. O.Musanın bildirdiyinə görə 2016- cı ildən bugünədək ATMU ve KAMK tələbələri Azərbaycan və Finlandiyada kənd turizminin tədqiqi və araşdırılması istiqamətində muxtəlif layihələr həyata keciriblər. Hər iki  ölkədə yay məktəbləri təşkil olunub. ATMU-nun 8 nəfər tələbəsi ”Erasmus+” beynəlxalq təhsil proqramından yararlanmaqla tərəfdaş universitetdə təhsil alıb.Onu da qeyd edək ki, Azərbaycan Turizm və Menecment Universiteti və KajaaniTətbiqi Elmlər Universiteti müvafiq ali təhsil müəssisələrinin fəaliyyət strategiyasına uyğun olaraq  ikili diplom proqramının tezliklə gerçəkləşməsinə qərar veriblər.

1 -dən səhifə 64