İdman turizmi”adlı dərs vəsaitinin müzakirəsi keçirilib

20 İyun 2018

Azərbaycan Respublikası Prezidentinin 6 dekabr 2016-cı il tarixli fərmanı ilə təsdiqlənmiş "Azərbaycan Respublikasında ixtisaslaşmış turizm sənayesinin inkişafına dair Strateji Yol Xəritəsi"ndə turizm sənayesinin daha sürətli inkişafının yeni hədəfləri sırasında “Turistlərin məmnunluğunun artırılması məqsədilə milli turizm keyfiyyət sisteminin yaradılması”müddəsı nəzərdə tutulub. Sənəddən də göründüyü kimi qeyri-neft sektorunun prioritet sahəsi sayılan turizm sənayesinin dinamik inkişafında yüksək ixtisaslı kadr təminatı başlıca amillərdəndir.Ölkə turizm sənayesinin təlabatına uyğun ixtisaslı kadr potensialı ali təhsil müəssisəsi olaraq Azərbaycan Turizm və Menecment Universitetinin professor-müəllim heyəti tərəfindən həyata keçirilir. Müasir dünyagörüşünə malk savadlı turizmçilər ordusunun yetişdirilməsini şərtləndirən səbəblər sırasında mühüm tələblərdən biri də müvafiq dərs vəsaitlərinin yazılıb çap olunmasıdır. Çünki dərsliklər təhsilin məqsədlərini reallaşdıran və  öyrənmə sferasına istiqamət verən başlıca vasitəsidir.  Müasir dövrün tələbinə uyğun həyata keçirilən  təhsil islahatları, milli kurikulum və fənn kurikulumunun tətbiqi prosesi yeni dərsliklərin yazılmasını zərurətə çevirib.Azərbaycan Turizm və Menecment Universitetinin “Turizm biznesi” kafedrasında Azərbaycan Respublikasının Prezidenti yanında QHT-lərə Dövlət Dəstəyi Şurasının maliyyə yardımı və Vətəndaş Təşəbbüsləri Mərkəzinin təşkilatşılığı ilə ”Turist məmnunluğunun artırılması istiqamətində maarifləndirmə işlərinin təşkili” layihəsi çərçivəsində “İdman turizmi” kitabının ilkin müzakirəsi keçirilib.layihənin əlaqələndiricisi Çingiz Gülalıyevin bildirdiyinə görə, tədris proqramına uyğun hazırlanan ”İdman turizmi” adlı dərslikdə idman turizminin tənzimlənməsinin nəzəri əsasları, prinsip və metodları, müasir bazar iqtisadiyyatı şəraitinə, o cümlədən idman turizminə tələbat və sair məsələlər öz əksini tapıb. Kollektiv əməyin məhsulu olan yeni dərs vəsaitinin müzakirəsi zamanı ATMU-nun “Turizm Biznesi”  kafedrasının müdiri, tarix üzrə fəlsəfə doktoru, dosent Bahadır Bilalov, müəllimlərdən dosent Məmməd Sadıqov, baş müəllimlər-Samirə Əzizova və Rəfiqə Ağasiyeva rəy və təkliflərini bildiriblər.