ATMU-da “Elmi-tədqiqat bazalarından effektiv istifadə imkanları” adlı təlim-seminar keçirilib

10 Aprel 2019

Azərbaycan Turizm və Menecment Universitetində (ATMU) “Biznes İdarəçiliyi” fakültəsi və “Marketinq” kafedrasının təşkilatçılığı ilə “Elmi tədqiqat bazalarında effektiv istifadə imkanları” mövzusunda təlim-seminar keçirilib.Bakı Mühəndislik Universitetinin elmi işlər üzrə prorektoru, eyni zamanda ATMU-nun “Marketinq” kafedrasının dosenti Elçin Süleymanov tədqiqat mövzusunun seçilməsi, ölkə əhəmiyyətli məqalələrin yazılıb jurnallara ünvanlanması və elmi-tədqiqat bazalarında müəllimlərin profil açmalarının faydalarından danışıb. O, Azərbaycan universitetlərinin tədqiqat mərkəzlərində və müvafiq laboratoriyalarında aparılan araşdırmaların beynəlxalq elmi bazalardakı mövcud vəziyyətinə münasibət bildirib.Seminarda “Web of Science Clarivate” bazasından elmmetrik və “Scopus” verilənlər bazalarından effektiv istifadə, Google akademik hesabın açılması, elmi jurnalların indekslənmə sistemləri və elmmetrik göstəricilərin təhlilinin əhəmiyyətindən bəhs edilib.