Azərbaycan Turizm və Menecment Universitetinin tələbələri Memorial Soyqırım Muzeyini ziyarət ediblər.

20 Fevral 2020

Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Administrasiyasının rəhbəri Samir Nuriyevin Sərəncamı ilə “Xocalı soyqırımının iyirmi səkkizinci ildönümünün keçirilməsinə dair tədbirlər planı” təsdiq edilib.

Tədbirlər planında Bakının Xətai rayonunda, Goranboy rayon mərkəzində və Ağcakənd qəsəbəsində Xocalı soyqırımı qurbanlarının xatirəsinə ucaldılmış abidələrin ziyarət edilməsi, önünə əklil qoyulması, həmçinin bir sıra mərasimlərin keçirilməsi nəzərdə tutulub.

Azərbaycan Turizm və Menecment Universitetinin Karyera və kommunikasiya şöbəsinin müdir müavini Səidə Məmmədovanın təşkilatçılığı ilə fevralın 19-da universitetin bir qrup tələbəsi Bakıdakı Memorial Soyqırım Muzeyində olublar. ATMU tələbələri əvvəlcə XX əsrin ən dəhşətli və faciəli tarixi hadisələrindən biri - Xocalı qətlamını əks etdirən videoçarxı izləyiblər. Sonra muzeydə sərgilənən eksponatlarla tanış olublar.Ekskursiya iştirakçılarına fevralın 25-dən 26-na keçən gecə erməni hərbi birləşmələri və Rusiyanin 366-cı motoatıcı diviziyası tərəfindən törədilən Xocalı soyqrımı barədə ətraflı məlumat verilib.

Arzu Qafarov

Karyera və kommunikasiya şöbəsinin mütəxəssisi