“İNVESTAZ” şirkətinin təşkilatçılığı ilə Azərbaycan Turizm və Menecment Universiteti (ATMU) biznes idarəçiliyi fakültəsinin maliyyə ixtisasının bir qrup fəal tələbəsi adıçəkilən şirkətdə olub. Görüşün təşkilində başlıca məqsəd sənaye nümayəndələri ilə əməkdaşlıq çərçivəsində maliyyə bazarları barədə ətraflı məlumat əldə etmək idi. Azərbaycan Fond Bazarı İştirakçılarının Assosiasiyası İdarə Heyətinin sədri Ceyhun İbrahimov  universitet tələbələrilə bir araya gəldikləri üçün məmnun olduğunu dedi. Söhbət əsnasında fəaliyyət istiqamətlərini diqqətə çatdırdı. “İNVESTAZ” şirkətinin tədris meneceri Rövşən Məmmədov maliyyə bazarlarında aparılan əməliyyatların xüsusiyyətləri, zəruri və spekulyativ əməliyyatlararası fərqlər, spekulyativ əməliyyatlar zamanı əldə edilən iştirakçı gəlirlərinin formalaşması prosesindən danışdı. Əyani bazar mühitinə istinad edən R.Məmmədov makroiqtisadi göstəricilərin müvafiq maliyyə alətlərinə, əmtəələrə, fond alətlərinə, eləcədə valyutalara birbaşa təsirinin necə müəyyən olunduğunu detallı izah etdi. Bazarların səmərəli fəaliyyətinin proqnozlaşdırılmasında  rəqəmlərin oxunması və iqtisadi təqvimdə əks olunan məlumat ardıcıllığının başlıca xüsusiyyətlərindən danışdı. ATMU tələbələrinə analitik təhlilçi kimi formalaşmaları üçün iqtisadi xəbər agentlikləri tərəfindən yayınlanan gündəlik məlumatların daimi izləyiciləri sırasında olmaları tövsiyyə edildi.

Dünən (20.05.2019-cu il) Azərbaycan Turizm və Menecment Universiteti (ATMU) Karyera və kommunikasiya şöbəsinin təşkilatçılığı, Azərbaycan Respublikasının Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin təşəbbüsü ilə ali təhsil müəssisəsində “Qida təhlükəsizliyi” mövzusunda İnteraktiv  maarifləndirmə tədbiri keçirilib. Adıçəkilən qurumun əməkdaşları Eldəniz Əkbərov, Cavid Qurbanzadə və Aynurə Qurbanzadənin Beynəlxalq qida təhlükəsizliyinin idarəetmə sistemləri, qida məhsullarının keyfiyyəti və təhlükəsizliyi, qida zənciri (ilkin istehsal, istehsal,emal,qablaşdıma,saxlanma,daşınma və s), qida məhsullarında təhlükəli amillər (bioloji, kimyəvi, fiziki) və standartlar, İstehlakçıların hüquqları, o cümlədən müdafiəsi ilə bağlı təqdimat- çıxışları maraqla qarşılanıb.İnteraktiv maarifləndimə tədbirində  universitetin qida məhsulları mühəndisliyi ixtisasında təhsil alan  tələbələr  iştirak ediblər.

Azərbaycan Turizm və Menecment Universitetinin tələbələri Azərbaycan Respublikasının Dövlət Təhlükəsizliyi Xidmətinin Heydər Əliyev adına Akademiyasının "Şöhrət" muzeyini ziyarət ediblər.Ziyarətçilərə Azərbaycanın dövlət müstəqilliyinin bərpasında, o cümlədən ölkəmizin daxili və xarici siyasətdə qazandığı uğurlarda Heydər Əliyev şəxsiyyəti,Ümummilli liderin fenomen uzaqgörənliyi barədə məlumat verilib.Qeyd etmək lazımdır ki,ATMU tələbələrinin “Şöhrət”muzeyinə  bu dəfəki ziyarəti Ulu öndər Heydər Əliyevin anadan olmasının 96 illiyi münasibətilə təşkil olunub.

Azərbaycan Turizm və Menecment Universitetinin Turizm və qonaqpərvərlik fakültəsi turizm və otelçilik ixtisasının I kurs tələbələri seminar dərsləri “New Baku” və “Opera” otellərində keçiblər. Seminar-məşğələlərdən əvvəl müvafiq ixtisas tələbələrinə adıçəkilən otellərin işləmə prinsipləri və xidmət fəaliyyəti barədə məlumat verilib. Mehmanxana və restoran biznesi kafedrasının müəllimi Tural Salıfov seminar-məşğələlərin məhz otellərdə keçirilməsi təşəbbüsünün gələcək turizmçilərdə seçdikləri ixtisasa böyük maraq oyatmaqdan ibarət olduğunu bildirdi.Qeyd edək ki, seminar məşğələlərin Bakının digər otellərində də keçirilməsi qərara alınıb.

1 -dən səhifə 74